AI in de zelfstandige psychiatrische praktijk, Anno 2025

Door Floriane Jaspers en Ronald Mann

AI in de zelfstandige psychiatrische praktijk, Anno 2025

DATUM:               MAANDAG 10 maart 2025

18.00-19.00 uur Ontvangst met warm buffet

19.00-21.30 uur Nascholing met korte pauze

LOCATIE:              PARK ZUID, VONDELPARK 3, AMSTERDAM

Programma

TijdWieOnderwerp
19.00Floriane JaspersLezing over AI en de (on)mogelijkheden binnen de GGZ. Wat is AI? Uitleg van de methodologie, veelvoorkomende termen en toepassingen. AI en de GGz: Hoe AI op een verantwoorde en effectieve manier kan worden ingezet, inclusief de risico’s en ethische dilemma’s.Praktische voorbeelden: Voorbeelden van AI-toepassingen die momenteel in de GGz worden getest of al in gebruik zijn.De drie grote stromingen binnen AI: Toepassingen van AI op het gebied van tekst, beeld en gestructureerde data.
20.00 Pauze
20.30Floriane Jaspers en Ronald MannVervolg, met meer interactief gedeelte met ruimte voor casuïstiek.
21.30 Afsluiting  

Sprekers:

Floriane Jaspers werkt als arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie en heeft zich actief verdiept in de toepassingen van AI in de psychiatrie. Niet alleen vanuit haar eigen wens de psychiatrische zorg te verbeteren, maar ook vanuit de organisatorische kant die met de huidige manier van werken veel tijd vraagt.

Ronald Mann is sinds 1995 als psychiater actief. Aanvankelijk als psychiater/manager bij Altrecht, daarna als vrijgevestigd, freelance-psychiater en medeoprichter van MoleMann. Momenteel werkt hij ook als ziekenhuispsychiater in Sneek. Hij is daarnaast vele jaren actief geweest als visiteur van de NVvP zowel bij instellingen als  in grote instellingen als vrijgevestigde praktijken.

Toelichting programma:

Deze lezing is bedoeld om psychiaters op een toegankelijke manier kennis te laten maken met kunstmatige intelligentie (AI). AI heeft wereldwijd een grote impact en zal ook binnen de GGz een steeds grotere rol gaan spelen. Gezien de snelheid van technologische ontwikkelingen is het essentieel dat GGz-professionals op de hoogte zijn van de huidige mogelijkheden en beperkingen van AI. Hierdoor kunnen zij beter bepalen welke toepassingen relevant en betrouwbaar zijn en hoe zij patiënten hierover correct kunnen informeren[Kd1] .

Na afloop van deze lezing hebben deelnemers:

· Inzicht in wat AI is, hoe het werkt en welke impact het kan hebben op de GGz.

· Bewustwording dat patiënten mogelijk al AI-gebaseerde hulpmiddelen gebruiken voordat zij in de spreekkamer verschijnen, en hoe hierop in te spelen.

· Voldoende kennis om een geïnformeerd gesprek te voeren over AI en toepassingen in de GGz kritisch te kunnen beoordelen.


 [Kd1]

«
»

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *