Vereniging van Vrijgevestigde Psychiaters Amsterdam & Omstreken

Nascholing: wat doet de POP-poli van het OLVG / psychiatrische behandeling van vrouwen die zwanger zijn of willen worden door Marië Nijpels, psychiater

! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome – https://fontawesome.com License – https://fontawesome.com/license (Commercial License) Copyright 2023 Fonticons, Inc.
25 maart 2024
18:00
tot
21:30
Park Zuid
Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

Marië Nijpels is vanaf 2008 t/m 2018 werkzaam binnen de sociale psychiatrie, van 2018-2023 als ziekenhuispsychiater bij het OLVG, in 2024 is zij haar eigen praktijk gestart.

In deze nascholing wordt u bijgepraat over wat u moet weten bij de behandeling van  vrouwen met psychiatrische kwetsbaarheid die zwanger zijn of willen worden.

Bijvoorbeeld wat de risicofactoren voor ontregeling zijn tijdens zwangerschap en welke overwegingen er zijn om wel of niet te starten met medicatie tijdens zwangerschap.

Ook zal uitgelegd worden wat de POP poli precies doet en wat OLVG te bieden heeft.

In het tweede deel zal worden stilgestaan bij de  risico’s en implicaties van het gebruik van SSRI’s, SNRI’s en overige modernere antidepressiva tijdens zwangerschap en lactatie aan de hand van de laatste richtlijnen.

Tenslotte is er tijd en ruimte voor inbreng eigen casuïstiek.

Inschrijven voor deze nascholing
Inschrijven voor nascholing