Nascholing 19 juni 2023 – Tegenoverdracht

TEGENOVERDRACHT: HOE HERKEN JE HET EN WAT DOE JE ERMEE ?

Onder tegenoverdracht worden gevoelens van de behandelaar ten opzichte van de patiënt verstaan. Zij hebben met de patiënt, onszelf en/of beiden te maken. Heftige tegenoverdracht kan een goede behandelrelatie behoorlijk in de weg zitten. Zo kan je zó erg meeleven met de patiënt, dat je te veel voor hem/haar gaat zorgen. Of je kan juist erg boos zijn, waardoor je geen goede zorg kan geven. Tegenoverdracht herkennen en hanteren is één van de bewezen werkzame factoren van de therapeutische relatie. 

Dorien Philipszoon, psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut, geeft hierover een inleiding en workshop op maandag 19 juni 2023 vanaf 19.00 uur in Park Zuid, Vondelpark 3 te Amsterdam. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers.

U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom voor een maaltijd. Het programma zelf begint om 19.00 uur. U kunt zich nog aanmelden en 2 accreditatie-punten halen. Locatie: Park Zuid, Vondelpark 3, Amsterdam.

U kunt zich via de mail opgeven met vermelding van naam en BIG nummer (voor de accreditatie-punten). Het bedrag (45 euro) kunt u overmaken naar NL96RABO0140075348 onder vermelding van VVPAO-2023Tegen.

Noteer tevens in uw agenda de komende data voor nascholing:

  • Maandag 18 september
  • Maandag 27 november